Meninger

Gør bemandingen med læger tålelig i Nanortalik – og andre steder

Bemandingen med læger i Nanortalik har i lang tid være fuldstændig utåleligt, og forholdene bør udbedres hurtigst muligt.

Af Anders Olsen, medlem af Inatsisartut

Oversat – Selvom om der for tiden en læge ansat i 1 måned, bør en permanent bemanding med læger sikres. Ingen kan godtage, at der i længere tid ikke er en læge ansat, som ingen heller ikke kan være tryg ved.

I Nanortalik og omegn bor der i omkring 1.500 indbyggere, hvorfor det er byens og dens bygders ret, at være bemandet med en læge, ligesom andre steder.

Befolkningen ytrer om, at der under tiden uden lægebemanding har været meget anstrengende forhold, hvor der sågar har været tilfælde som kunne have kostet menneskeliv, og det er kun er held der gør, at det ikke er værre.

Jeg ved udmærket godt, at sundhedsvæsenet i hele Grønland har udfordringer ud over det sædvanlige, hvor især personalemanglen er udbredt, og som Naalakkersuisut også selv har meldt ud om. Men vi kan uanset ikke komme udenom, at der må gøres noget ved forholdene, og jeg mener, at det er fuldt på sin plads at kræve, at Naalakkersuisut må arbejde hårdere og mere målrettet for at komme situationen til livs.

Som befolkning må vi kunne forvente, at Naalakkersuisut ikke har en opgivende attitude i deres arbejde med at løse udfordringen, men at de derimod arbejder hårdere for at løse opgaven som en naturlig del af deres hverdag.