Meninger

Undersøgelsen om besvigelse nærmer sig sin afslutning

Siumut afholdt sit ordinære landsmøde i Qasigiannguit i dagene 28. til 30. juli 2023. I den forbindelse har den nye hovedbestyrelse evalueret og gennemgået forløbet af landsmødet.

Af Hans Peter Poulsen, organisatorisk næstformand

Oversat – Revisorens og bestyrelsens undersøgelse, som nu er afsluttet, bekræfter og viser, at den tidligere formand af bestyrelsen i Siumut Nuuk har begået svig i forhold til medlemsantallet i forbindelse med antallet af delegerede til Siumuts landsmøde. Ifølge Siumuts landsdækkende vedtægter kan afdelinger med over 100 medlemmer sende tre stemmeberettigede delegerede. Ved at angive urigtige oplysninger om et større medlemsantal har Siumut Nuuk fået tre stemmeberettigede delegerede.

Den tidligere formand for Siumut Nuuk og flere af de ansvarlige personer er ikke længere medlemmer af Siumut, og derfor vurderer hovedbestyrelsen, at det ikke er nødvendigt at forfølge sagen yderligere for deres vedkommende. Det er dog vigtigt at påpege, at delegerede til landsmødet blev udpeget på baggrund af en urigtig medlemsliste, der viste et ukorrekt antal betalende medlemmer, hvilket undersøgelsen efterfølgende har bekræftet som svigagtigt.

Siumuts hovedbestyrelse vil understrege, at sagen er yderst alvorlig, og at partiets vedtægter og værdier er blevet krænket i en sådan grad, at denne grove overtrædelse er helt uacceptabel. Sekretariatet er blevet pålagt at indhente forklaringer fra de resterende involverede personer om deres kendskab til hændelsen, herunder tage initiativer til, at en lignende hændelse ikke sker igen.