Meninger

Aslak W. Jensen ansøger om udtræden af inatsisartut

Aslak W. Jensen har her til morgen afleveret en ansøgning til formandsskabet af Inatsisartut om at udtræde af Inatsisartut

Oversat – I dag fredag den 23. september 2022 og i forbindelse med Inatsisartuts åbning har medlem af Inatsisartut, Aslak W. Jensen, meddelt formandsskabet for Inatsisartut, at han ønsker at udtræde fra Inatsisartut med øjeblikkelig virkning.

Aslak W. Jensen begrunder sin beslutning med personlige årsager. Siumut har taget Aslaks beslutning til efterretning.

Aslak W. Jensen siger, at han her til morgen har afleveret sin ansøgning om at udtræde, og at han har ønsket at udtræde med øjeblikkelig virkning.

– Mit ønske skyldes personlige årsager. Beslutningen har selvfølgeligt ikke været nem at tage for mig. Det betyder dog ikke at jeg helt forlader politik, men min beslutning betyder, at jeg for nuværende forlader politik som folkevalgt. Det er mit ønske, at der udvises forståelse og respekt om min beslutning, siger Aslak W. Jensen.

Siumuts formand Erik Jensen siger, at det er en ærgerlig beslutning, specielt fra en person med gode politiske evner og med et godt stemmertal. Det er ærgerligt at han nu forlader politik.

– Det er beklageligt at en velkvalificeret person har besluttet at forlade sit hverv som folkevalgt. Men Siumut har respekteret Aslak W. Jensens ønske om at udtræde, og har derfor taget beslutningen til efterretning, og Siumut har ikke yderligere kommentarer i den forbindelse, siger Erik Jensen.

Hvad angår nødvendige rokeringer blandt Siumuts Inatsisartutgruppe, har Erik Jensen besluttet for nuværende at genindtræde i Inatsisartut, og har derfor sendt en anmodning om samme til formandsskabet for Inatsisartut.

Erik Jensen er viceformand for Naalakkersuisut, og vil i de tilfælde hvor formanden for Naalakkersuisut ikke er tilstede i Inatsisartut kunne afgive sin stemme på vegne af Naalakkersuisut. Denne praksis har tidligere været anvendt.