Meninger

Fangererhvervet må ikke svigtes

Vi er nu blevet bekendt med, at KNAPK helt efter sædvane i de senere år endnu engang ikke har gjort sit arbejde færdigt. Det kan ikke accepteres at fangere der alene har skindindhandling som indtjening svigtes

Af Lars Poulsen, medlem af Inatsisartut, Siumut

Oversat – Vi er desværre i de seneste år begyndt at kende lederne af organisationen for vores respekterede fangere og fiskere mere som nogle brokkehoveder på SoMe og som nogle som fratager sig deres ansvar. 

Ofte har det handlet om deres manglende evne til at kunne føre forhandlinger omkring fiskepriser, hvor det på de sidste har handlet om højlydt ansvarsfornægtelser omkring fastsættelse af torskepriser.

Men når det gælder fangererhvervet som alene har indhandling af skind som deres indtægtsgrundlag mener jeg, at KNAPK’s tilsyneladende manglende evne til at gøre deres arbejde nu har nået et punkt som er helt og aldeles uacceptabelt.

Hvis ikke forholdet hurtigst muligt bliver bragt i orden mener jeg, at Naalakkersuisut må intervenere for at komme med en løsning. Inatsisartut har godkendt finansloven, og det er underligt at organisationen der skal arbejde for fangere og fiskere ikke kan opfylde deres forpligtigelse. Man er jo ved at få nok af KNAPK’s tilsyneladende ansvarsløshed og mærkelige opførsel.

Jeg vil stærkt opfordre til, at KNAPK og GG snarest muligt starter forhandlinger om prisen for skind. Derudover mener jeg at det er på sin plads, om organisationen i den forbindelse starter sine forberedelser til forårets forhandlinger om indhandling af stenbiderrogn for fiskernes skyld, således problemet ikke gentager sig som i tidligere år.