Meninger

Karl Tobiassen trækker sig som medlem af Naalakkersuisut

Karl Tobiassen har med virkning fra i dag trukket sig som medlem af Naalakkersuisoq for Fiskeri og Fangst. Det åbne brev til formanden for Naalakkersuisut har følgende ordlyd:

Kære Formand for Naalakkersuisut,

Det er med respekt, at jeg anmoder om min afgang som Naalakkersuisoq for Fiskeri og Fangst.

Forrige år påtog jeg opgaven med et løfte om, at der skal fremlægges et forslag til et nyt fiskerilov. Til min fortrydelse kan punktet desværre ikke nå at blive optaget til behandling i Inatsisartut, hvorfor jeg ikke kan opfylde det løfte jeg afgav. I den forbindelse påtager jeg mig det fulde politiske ansvar.

Jeg ser med glæde frem til at genoptage mit hverv og samarbejde i Inatsisartut. Det er stadig min prioritet at bidrage positivt til landet og dets folk om vigtige beslutninger som har betydning for vores fremtid.

Selvom jeg forlader mit ansvar som Naalakkersuisoq skal der ikke herske nogen tvivl om, at jeg vil fortsætte med at forsvare vort land, dets folk og fiskerierhvervet som helhed. Jeg er vidende om de udfordringer der ligger forude for vort land, og jeg er ikke i tvivl om, at vi vil overkomme disse på bedste vis hvis vi formår at være fælles om opgaverne.

Med respekt,

Karl Tobiassen
Siumut