Nu må kommunernes tilsynsråd blande sig

Borgerne og politikerne har fået nok af borgmesteren hos Kommune Qeqertaliks mange mundtlige tilsagn uden reelt indhold. Man behøver ikke at forskønne forholdene men blot sige tingene som de er. Man kan ikke skjule virkeligheden samt ting der skal forbedres, men man ønsker ikke at erkende disse.

Af Aqqa Samuelsen, Medlem af Kommune Qeqertaliks kommunalbestyrelse og gruppeformand i Siumut

Oversat – Mange borgere som henvender sig skriftligt til kommunen modtager ikke svar og man handler ikke om disse henvendelser. Ligeledes får medlemmer af kommunalbestyrelsen ikke kvitteringer for modtagelser af deres henvendelser, spørgsmål samt forslag, hvor mange af disse ikke bliver gjort noget ved. Kommunen behandler henvendelser fra borgere og folkevalgte overfladisk og ligegyldigt. Når man henvender sig til Kommune Qeqertalik mundtligt og skriftligt, er det som om at støde ind i en mur. Og det er uacceptabelt. Derfor må kommunernes tilsynsråd skride ind, og må foretage en grundig undersøgelse af kommunens forvaltning.

Hvad er det der gør så ondt at skulle erkende forhold der skal rettes op få i Kommune Qeqertalik?

Mange af borgerne i Kommune Qeqertalik har fået nok af løfter og tomme forskønnede ord fra borgmesteren.

For nylig lavede de ældre en demonstration i Qasigiannguit fordi de er utilfredse med serviceringen af de ældre. Siumut har krævet at man laver en grundig undersøgelse af forholdene i alderdomshjemmet i Qasigiannguit. Siumut ønskede at resultatet af undersøgelsen præsenteres kommunalbestyrelsen. Vi blev oplyst at der har været en undersøgelse af forholdene i alderdomshjemmet, men man oplyste at undersøgelsens resultater ikke kunne præsenteres kommunalbestyrelsen. Hvordan kan man være medlem af kommunalbestyrelsen når man hemmeligholder oplysninger man ønsker? Hvis redegørelsen indeholder oplysninger om enkeltpersoner kan den bringes op i kommunalbestyrelsens lukkede møde.

Afslutningsvis ønsker vi at opfordre til, at kommunernes tilsynsråd blandet sig i forholdene i alderdomshjemmet i Qasigiannguit.