Meninger

Nyskabende valgperiode

Siumuts Folketingsmedlem Aki-Matilda Høegh-Dam er forhåbningsfuld og ambitiøs for den kommende valgperiode, hvor hun vil gennemføre en række tiltag

Torsdag debatterede medlemmerne af Folketinget statsministerens åbningstale, og her fremlagde Aki-Matilda Høegh-Dam sine visioner for de kommende år.

Der er en række emner, som hun er klar til at realisere – især i de områder, som Folketinget har forsømt i alt for mange år.

Det kunne eksempelvis være angående fødevareområdet, udlændinge og integrationsområdet, straffeloven, eller manglen på samme, samt retssikkerheden for grønlændere i Grønland og i Danmark, påpegede Aki-Matilda Høegh-Dam under sin tale fra talerstolen.

Det skal være en nyskabende valgperiode, hvor der skal være mere fokus på de områder, Danmark stadig varetager sig af ansvarsområder i Grønland.

Derfor er det vigtigt for Aki-Matilda Høegh-Dam, at Grønland får mere indflydelse i spørgsmål, der netop handler om Grønland.

Det er Rigsfællesskab – hvor Grønland får mere politisk råderum, som direkte involverer befolkningen. Derfor savner Aki-Matilda Høegh-Dam, at Grønland har et begrænset indflydelse på de beslutninger, som tages på Christiansborg. I denne valgperiode er hun derfor klar til at arbejde for, at Grønland får direkte indflydelse og mere fællesskab i beslutninger der vedrører Arktis.

Udover de mange ting, som Aki-Matilda Høegh-Dam er klar til at kæmpe for, er hun ligeledes klar til at færdiggøre tiltag fra sidste valgperiode. Vi skal nemlig have dybere indsigt i, hvad der virkeligt skete under kolonitiden. Bedre retssikkerhed for Inuit i Danmark. Bedre viden om Grønland fra danske borgeres side, samt langt mere realistisk opfattelse af befolkningen i Grønland.

Jeg vil gøre mit bedste for at leve op til den ære det er, at repræsentere så robust et folk, der er derhjemme i Arktis, lød det fra Aki-Matilda Høegh-Dam.

Læs hele talen her.