Meninger

Regeringsmagten kan ikke varetages uden tiltro til befolkningen

Det er ganske underligt, at vi nu har en regering der sætter spørgsmålstegn ved befolkningens evner. Specielt er det forbløffende, at koalitionspartneren Naleraq tilsyneladende er enig med budskabet fra Naalakkersuisoq for Finanser

Hele befolkningen kan sikkert huske, hvordan den nuværende koalition blev til med store og flotte ord, som skulle indynde budskabet om store forhåbninger til befolkningen.

Under fremlæggelsen af forslag til finanslov for 2022 leverede Naalakkersuisoq for Finanser, Asii Chemnitz Narup under pressemødet blandt andet budskabet om, at ordene ikke har hold i virkeligheden: Det grønlandske folk har ikke udsigt til selvstændighed meget langt ud i fremtiden.

I et forsøg på at begrundet påstanden sagde naalakkersuisoq, at den nuværende koalition ikke regner med forbedringer i den aktuelle økonomiske situation.

Vi skal fra Siumut gøre opmærksom på, at Grønland indførte Lov om Selvstyre i 2009, og at loven blev vedtaget efter en folkeafstemning med et overvældende flertal, og at vi tror på beslutningen og heller ikke sætter spørgsmålstegn ved resultatet.

Fra Siumuts side er det vores holdning, at den nuværende koalition ikke skal forsøge at så tvivl om målsætningerne i loven, blot fordi koalitionen tilsyneladende ikke kan gøre sig begreb om hvordan målet skal nås.

I selvstyreloven er opgaverne defineret meget klart, og indtil opgaverne er gennemført skal naalakkersuisut vedblive med at arbejde for sagen – naturligvis! Siumut regner da bestemt også med, at naalakkersuisut selv er klar over dette.

– Det er ganske underligt, at vi nu har en regering der sætter spørgsmĂĄlstegn ved befolkningens evner. Vi tror pĂĄ, at vi kan og skal færdiggøre selvstyrelovens intentioner. PĂĄ den anden side er vi ikke i tvivl om, at vejen til at nĂĄ mĂĄlet næppe bliver kortere ved at sĂĄ tvivl om opgaven blandt befolkningen, siger formanden for Siumut, Erik Jensen.

– Særligt er det bemærkelsesværdigt, at vi nu er endt med en koalition der mener, at vi som et folk ikke er i stand til at færdiggøre de opgaver som loven forudsætter. Hvis naalakkersuisut ikke har begreb om hvordan opgaverne skal gribes an, sĂĄ forventer vi at spørgsmĂĄlet bliver rejst til befolkningen og Inatsisartut. Specielt er det forbløffende, at koalitionspartneren Naleraq tilsyneladende er enig med budskabet fra Naalakkersuisoq for Finanser. Derfor er det vores forventning, at befolkningen – særligt Inatsisartut – bliver orienteret om koalitionens position i spørgsmĂĄlet snarest muligt, siger formanden for Siumut, Erik Jensen.