Meninger

Siumut holder sine valgløfter

I de første to første år af valgperioden skal Aki-Matilda Høegh-Dam være formand for grønlandsudvalget, mens hun også overtager formandskabet for Den Arktiske Delegation i de to sidste år af valgperioden

Sjúrður Skaale fra det færøske parti, Javnaðarflokkurin, skal have formandsposten i Den Arktiske Delegationen i de to første år af valgperioden. I grønlandsudvalget skal Aki-Matilda Høegh-Dam være næstformand efter to år i valgperioden.

Derudover får Aki-Matilda Høegh-Dam fast plads på det udenrigspolitiske nævn efter næste konstituering, fuldgyldig delegeret medlem til NATO’s parlamentariske forsamling, medlem af retsudvalget samt medlem af udlændinge og integrationsudvalget.

– Vores konstruktive forhandlinger har bĂĄret frugt. PĂĄ vegne af Grønland sidder vi nu i nogle af Folketingets vigtigste udvalgs og formandsposter. Som lovet under valgkampen skal formandskabet af grønlandsudvalget deles mellem os og den anden grønlandske mandat i Folketinget, siger Aki-Matilda Høegh-Dam.

Siumuts medlem af Folketinget er glad for, at hun bliver fuldgyldig medlem af den udenrigspolitiske nævn efter næste konstituering, som vil ske efter sommerferien i 2023.

– Der er øget bevĂĄgenhed af Grønland, derfor er det vigtigt, at vi bliver inddraget omkring beslutninger om Grønland. Det er en af de vigtigste poster i Folketinget, derfor er jeg meget tilfreds med, at jeg bliver medlem af nævnet. Nu hvor det er pĂĄ plads, er det næste mĂĄl at inddrage Inatsisartut, for at sikre vores vidensdeling, siger Aki-Matilda Høegh-Dam.

Her er Aki-Matilda Høegh-Dams udvalgsposter:

– Formand for Grønlandsudvalget første 2 ĂĄr, næstformand sidste 2 ĂĄr.
– Medlem af Arktisk Delegation første 2 ĂĄr, formand sidste 2 ĂĄr.
– Medlem af Retsudvalget.
– Medlem af Udenrigspolitisk Nævn, fra næste konstituering.
– Medlem af Udlændinge og Integrationsudvalget.
– Delegeret til NATOs parlamentariske forsamling.