Meninger

Hvorfor vil Siumut samarbejde med Socialdemokratiet?

Siumut eksisterer fra og for det grønlandske folk. Og når Siumut genoptager sit mandat i Folketinget, vil partiet arbejde ud fra klare krav og på vegne af vælgerne

Af Erik Jensen, formand for Siumut

Oversat – Valgkampen til Folketinget ebber mod enden, og Siumut har utvetydigt fremsat sin synspunkter til vælgerne om, at samarbejdet med Socialdemokratiet i Folketinget vil fortsætte, og om hvad det indebærer.

Et samarbejde der ikke ryster på hånden om, hvad der er vigtigt for vores folk og land. Befolkningen er godt vidende om, at Siumut i Folketinget arbejder med en klar røst, og at røsten ikke går på kompromis med vores interesser eller er båret til bejlen om andres gunst.   

Siumut mener, at andre partiers uklare meldinger om hvem de vil samarbejde med, giver grobund for usikkerhed hos vælgerne, og at dette ikke er godt for nogen. Hvis man vil udøve maksimal indflydelse i politik, kræver det en evne til at samarbejde. For at udøve mest mulig indflydelse i de fora der skal samarbejdes med, har Siumut valgt at samarbejde med det parti der i de seneste år har virket godt for Grønland. Siumut håber, at vælgerne vil pege på det parti, der ikke er usikker på sine alliancer og som udøver mest mulig indflydelse.  

Samarbejdet med Socialdemokratiet betyder ikke, at det vil foregå uden krav fra vores land. Der er stadig meget arbejde der skal gøres, ikke mindst hvad angår sikringen af rettigheder for vores frænder der er flyttet til Danmark.

Derfor fastholder Siumut sine målsætninger og retning, og kravene vil blive stillet som ufravigelige i det tilfælde, Siumut har en afgørende indflydelse i regeringsdannelsen i Danmark.

  • At arbejde med og afslutte statens problematiske handlinger under og efter kolonitiden.
  • At retssikkerheden er ens for alle, uanset hvor man bor.
  • At forskelsbehandling på baggrund af fødested helt skal ophøre.
  • At arbejdet med at realisere Selvstyreloven i næste valgperiode også sker med hjælp fra vores medlemmer af Folketinget.
  • At det grønlandske folk i Danmark ikke forskelsbehandles, og at deres rettigheder stadfæstes i alle henseender.
  • En stabil økonomi og forsyning på trods af krigen i Europa.