Folketinget

Nyhedsbrev uge 6 2023

Skrevet af Siumuts sekretariat i Folketinget

Det har ikke gået stille for sig hos Siumuts sekretariat og Folketingsmedlem Aki-Matilda Høegh-Dam. Det blev igen til en begivenhedsrig uge, både i og uden for Christiansborg.

Ugen blev kickstartet med en udvidet spørgetime med Danmarks statsminister Mette Frederiksen. Aki-Matilda Høegh-Dam var første spørger, hvor hun havde mulighed for at stille tre spørgsmål til statsministeren.

”Hvordan kan man samarbejde om, at kalaallit Inuit ikke længere mister retssikkerheden samt sikre at vores børn kan bevare deres identitet, kultur og sprog i forbindelse med anbringelsessager? ”, spurgte Aki-Matilda Høegh-Dam.  

Statsminister Mette Frederiksen svarede, at det er vigtigt, at der er et særligt fokus på de omstændigheder, der kan være omkring sprog.

”I enhver anbringelse skal man søge et godt samarbejde med forældrene”, svarede Mette Frederiksen, der takkede Aki-Matilda Høegh-Dam for at stille spørgsmålet.

Siumuts Folketingsmedlem deltog således til Grønlandsudvalgets besøg til Grønlands Repræsentation i København. På Repræsentationen mødte 11 udvalgsmedlemmer repræsentationschefen, Jens Heinrich, sammen med nogle af repræsentationens medarbejdere. Her fik de en kort rundvisning og derefter var der oplæg om repræsentationens arbejde, hvor der var mulighed for at stille spørgsmål.

Torsdag morgen deltog hun sĂĄledes ved mødet ‘Annual Nordic United Nations Assembly’ pĂĄ FN Byen i Nordhavn i København, hvor der blev drøftet udfordringer, delt erfaringer og søgt muligheder for samarbejde mellem de nordiske lande.  

Efter mødet tog Aki-Matilda Høegh-Dam tilbage til sit kontor på Christiansborg. Her holdt hun nemlig møde med med den australske ambassadør i Danmark, Kerin Ayyalaraju.

Den travle dag blev afsluttet med møde hos Rigspolitiet. Som medlem af Folketingets retsudvalg var Aki-Matilda Høegh-Dam med til at holde møde med netop Rigspolitiet og Direktoratet for Kriminalforsorgen.

Der er mødefri næste uge – derfor udkommer den næste nyhedsbrev den 24. februar. Ugen vil blive brugt til at ligge planer og begivenheder for Siumuts sekretariat