Meninger

Bliv praktikant hos Siumut i folketinget

Synes du politik er spændende? Kan du se dig selv arbejde for en parlamentariker og ser politiske debatter spændt? Er du skarp til at skrive og har en analytisk sans? Drømmer du om at arbejde på Christiansborg? Så er du helt sikkert Siumut i Folketinget nye praktikant.

Søg en stilling som akademisk praktikant i forårssemestret og efterårssemestret 2022, og oplev en hektisk, men inputrig hverdag i Folketinget.

Vi arbejder for den grønlandske medlem af Folketinget Aki-Matilda Høegh-Dam, Siumut, og som praktikant vil du arbejde tæt med toppolitikeren.

Om stillingen:

Som praktikant vil du have din daglige gang på Christiansborg, hvor Aki-Matilda Høegh-Dam og tre medarbejdere har et sekretariat. Det er vigtigt for os, at du under praktikforløbet får erfaringer og udvikler evner, som du i fremtiden kan bruge i din karriere.

Hverdagen i den politiske branche kan være hektisk. Du bliver en del af sekretariatets parlamentariske arbejde, hvor hverdagens består af udvikling af politik, researchopgaver, rådgivning og bistand af Siumut i Folketingets folketingsmedlem i forbindelse med debatter.

Vores forventning til dig:

Du er under en relevant videregående uddannelse indenfor samfundsvidenskab eller humaniora, og at praktikken er meritgivende for dig. Du skal kunne trives i en meget travl hverdag, hvor deadlines ofte er korte og der er mange bolde i luften. Du skal kunne tænke selvstændigt og have en kritisk tilgang til tingene. Og det er absolut et plus, hvis du er struktureret, og har blik for detaljer og kan bevare overblikket på en hektisk dag.

Vi tilbyder:

  • Et spændende og lærerig semester i praktik fra februar/august til slutningen af juli/januar eller efter aftale.
  • Du vil opnå en politisk forståelse, som du hverken kan læse til eller lære andre steder.
  • Du vil bruge din faglighed i praksis, så du udvikler dig yderligere.
  • Du vil arbejde sammen med skarpe politiske rådgivere og få et stærkt netværk.
  • Vi tilbyder en uforudsigelig semester, hvor den politiske hverdag konstant er i udvikling. Pludselig kan der være valgkamp.
  • En mulighed for dig at gøre en positiv forskel for Grønland.

Ansøgning (og spørgsmål) sendes via e-mail til sekretariatschef suinni.johansen@ft.dk senest den 20. december 2021 hvis du søger til foråret og senest den 15. juni 2022, hvis du søger til efteråret, og du bedes vedhæfte:

  • En motiveret ansøgning (maks. 1 side).
  • Uddannelsesbevis samt karakterer.
  • CV (og evt. anbefalinger).

Husk:

At du som grønlandsk studerende har nogle økonomiske fordele hvis du vil på udlandspraktikophold, derfor opfordre vi dig til at snakke med din studievejleder eller tjekke dem ud på www.uni.gl.