Meninger

Der er stor mangel på læger, og oveni er det for dyrt at skaffe boliger

Til trods for at tiltag for at hjælpe vores sundhedsvæsen er blevet gjort, kan behovet for yderligere ændringer ikke længere ignoreres, da vi i høj grad har brug for læger, og der er behov for at finde en passende løsning på at skaffe boliger til dem.

Af Doris J. Jensen, politisk ordfører

Oversat – I den seneste periode har sundhedsvæsenet været hårdt presset, og oveni det er det blevet ramt af yderligere problemer, primært på grund af meget høje omkostninger ved boliger for ansatte. Hvis situationen fortsætter på denne måde, vil vores evne til at have læger blive ekstremt udfordret. Der er specifikt tale om en højt kvalificeret læge, som er stærkt efterspurgt i Grønland, men på grund af disse forhold er blevet nødt til at overveje endda at forlade landet.

Som noget ubemærket blev disse boliger godkendt af alle partier i Inatsisartut, det grønlandske parlament, i finansudvalget, og nu står det klart, at beslutningen, selvom den var velment, ikke var den bedste på grund af de meget høje omkostninger ved boligerne.

Derfor, fordi problemet er meget alvorligt, opfordrer jeg hermed til et samarbejde om en særlig indsats, nemlig at Finansudvalget i Inatsisartut og Naalakkersuisut for Finanser skal arbejde på at finde en løsning.