Meninger

Det første skridt er taget

Af Lars Poulsen, medlem af Inatsisartut

Oversat (AI) – Som led i arbejdet i regeringssamarbejdet blev Ă©t af Siumuts mærkesager i dag afsluttet og præsenteret af Naalakkersuisoq for Finanser og formanden for Siumut, Erik Jensen.

I forbindelse med vores bestræbelser på forbedringer for indkomstgrupper er det første skridt taget, og det omhandler ikke alene det første skridt i den henseende med reformarbejdet, men vil også blive fulgt op af et arbejde for at forenkle den måde vi har indrettet vores skattelovgivning på.

For at adressere den markante ulighed i indkomster har Siumut betragtet realiseringen af det første skridt i reformarbejdet som en prioritet, således arbejdstagere der anstrenger sig til det yderste for at få enderne til at mødes, også kan få mere frirum.

Fra Siumuts side er et af vores kerneprioriteter arbejdstagere, og her er det de lavtlønnede og mellemindkomsterne der bliver tilgodeset.

Der skal nu omfordeles op til 360 millioner kroner, hvilket vil blive behandlet i Inatsisartut og træde i kraft fra 2025.

Den samlede aftale kan læses her: https://dk.siumut.gl/wp-content/uploads/2024/03/Aftale-om-en-skattereform-marts-2024-DK.pdf