Meninger

Det haster med vores Arktiske Strategi

Siumut mener, at arbejdet med at færdiggøre den Arktiske Strategi nu er trukket i langdrag. Vi har brug for at modtaget noget konkret som vi kan forholde os til.

Af Doris J. Jensen, politisk ordfører, Siumut

Oversat – Den Arktiske Strategi som Grønland selv skal have ejerskabet til, har nu været pĂĄ vej i næsten et ĂĄr. Grønlands selvstændige Arktiske Strategi er bĂĄde nødvendig og vigtig, og Siumut mener, at det nu haster med at færdiggøre strategien.

I starten af indeværende år meddelte Naalakkersuisut offentligheden, at arbejdet med at udforme vores Arktiske Strategi er i gang. Her ved årets slutning venter vi stadig på at se resultatet.

Den geopolitiske tilstand og klimaforandringerne gør, at der er stor fokus på vort land fra verdens øvrige lande. Andre lande, såsom Kina, Sydkorea, Frankrig m.m. har allerede deres strategier på plads. At vi som et arktisk land den dag i dag endnu ikke har udarbejdet vores egen strategi betragter Siumut som problematisk

Derfor opfordrer vi Naalakkersuisut til at færdiggøre strategien, og i samme proces sikre, at partiernes udmeldinger bliver indarbejdet i den Arktiske Strategi.