Fokusområde Paamiut; som sædvane floskler uden indhold

Paamiut er nævnt med flotte ord i samarbejdsaftalen for valgperioden 2021-2025 som et fokusområde. Det er som sædvanlig tomme ord – endnu engang. Vi kan ikke blive ved med at blive betragtet som nogen, der skal styres fra Nuuk

Af Dorthe-Marie Mogensen-Fontain, medlem af kommunalbestyrelsen i Sermersooq, Siumut.

Oversat – Kommuneqarfik Nuuks udvikling buldrer derudaf, og planer for Paamiut, som er blevet planlagt for længe siden bliver nævnt som fokusområder. Jeg skriver dette, for siden starten af valgperioden har vi stillet følgende spørgsmål til samarbejdsgruppen:

  • Hvad har man tænkt sig at gøre ved Paamiut?
  • Hvad har man til hensigt?
  • Hvad vil man gøre?
  • Hvordan vil man høre befolkningen og hvad har man af planer, der skal realiseres?
  • Hvilke mål er der?

Indtil videre har man kun svaret. ”Vi fortsætter med at bygge i overensstemmelse med de eksisterende planer.” Det er et meget utilfredsstillende svar!

Vi har mange presserende sager i Paamiut, men vi må kæmpe for at få lidt opmærksomhed.

Vi har behov for detaljerede planer for udvikling. Vi er klar til dialog omkring disse.

Det er  stærkt utilfredsstilende, at man allerede nu er begyndt at udsætte planerne! Og vi er stærkt imod, at man vil udsætte planerne for affaldshåndtering, som skulle være startet i år.

Vi vil gerne udvikle os
Vore børn har ikke passende legefaciliteter. Vore daginstitutioner er slet ikke tidssvarende! Personalet har store udfordringer,  hvor væggene af mursten er meget lydte. Det kan ikke udsættes til 2029!

Vore veje ødelægger vore biler! Der budgetteres alt for lavt i forhold til asfalteringsbehovet.

Boligerne er slet ikke tidssvarende! Vi har brug for nye boliger! Der er ikke boliger til nyankomne og nye medarbejdere, vi kan ikke bliver ved med at blive affolket.

Vi har brug for en ny kirkegård.

Vi har brug for flere besøg, så man får et bedre kendskab til forholdene her. Vi bør have flere områder, som vi selv har myndighed og beslutningskompetence over. Vi kan ikke blive ved med at blive betragtet som nogen, der skal styres fra Nuuk. Vi vil ses og høres.

Vi er blevet svigtet længe nok, det er på tide at kigge på hele Kommuneqarfik Sermersooq. Herfra har vi fået nok, vi er trætte af tomme løfter, der er behov for realisere planerne. Der er brug for handling nu!