Folketinget

Nyhedsbrev fra Siumut i Folketinget

Efter juleferien er arbejdet startet for Folketingsmedlemmet Aki-Matilda Høegh-Dam. Der venter spændende arbejde forude.

Af Siumuts sekretariat i Folketinget

Sidste uge startede arbejdet i Siumut Folketingimi.

Det har ikke gået stille for sig for Folketingsmedlemmet Aki-Matilda Høegh-Dam, som har holdt en række møder med forskellige politikere.

Torsdag den 5. januar holdt Aki-Matilda Høegh-Dam møde med erhvervsminister Morten Bødskov omkring lov for Grønland om gennemførsel af restriktive foranstaltninger mod Rusland og Belarus.

Derudover var der også møde med mineselskabet Ironbark, som vil udvinde zink og bly i Nordøstgrønland i Citronen Fjord.

Aki-Matilda Høegh-Dam er nu formand for Grønlandsudvalget i Folketinget, og her er hun i gang med planerne og visionerne i forbindelse med sin formandskab i de kommende to år. Derfor er hun nu i gang med at holde møde med andre medlemmer af udvalget for at høre, hvad deres forventninger er til udvalgsarbejdet.

Det blev således et møde med medlem af Europa parlamentet, Bergur Løkke Rasmussen fra Venstre, hvor der blev drøftet, hvad man kan samarbejdes om Grønland.

Aki-Matilda Høegh-Dam blev således inviteret til middag for medlemmer af Folketinget. Det skete på Folketingets restaurant på Christiansborg, Snapstinget, hvor hun havde mulighed for at møde velkendte samt nye politikere på Borgen.

Onsdag denne uge holdt mødte hun Klima-, energi- og forsyningsminister Lars Aagaard, Moderaterne. Fokus for mødet var konsekvenser af klimaforandringerne i Grønland og på Færøerne.

Og der var ligeledes møde med Salik Parbst Frederiksen, som drømmer om at åbne et Foodlab i Sydgrønland, mens ugen blev afsluttet med et virtuelt møde med Esbees, der afholder konference om droner næste uge i Kangerlussuaq.

Næste uge bliver også en travl arbejdsuge for Siumut Folketingimi, hvor der blandt andet skal være åbningsdebat på mødesalen i Folketinget.