Folketinget

Nyhedsbrev uge 16 2023

Skrevet af Siumuts sekretariat i Folketinget

Siumuts medlem af Folketinget Aki-Matilda Høegh-Dam har været hjemme i Grønland i påskeferien.

Før hun tog afsted til Grønland var hun i Finansministeriet, hvor hun holdt møde med finansminister Nicolai Wammen. Aki-Matilda Høegh-Dam fremlagde flere ting på bordet til forhandling, der skal få gavn i Kalaallit Nunaat.

Da hun var i Grønland havde hun muligheden for at holde møde med formanden for den grønlandske lærerfagforening, IMAK, Elna Heilmann, og fagforeningens sekretariatschef Simon Lennert.

Mødet fandt sted på lærerforeningens kontor i Nuuk torsdag den 13. april. Her blev der blandt andet drøftet, hvordan man kan sikre, at pensionerede lærer kan blive bosiddende i Grønland i stedet for at de flytter til Danmark.

Denne uge var Aki-Matilda Høegh-Dam tilbage i København, hvor hun igen var til finanslovsforhandlinger. Midlerne skal finansieres fra den ’Nordatlantiske pulje’, der er afsat fra den danske finanslov. Den danske regering har forhøjet puljen fra 20 millioner til 30 millioner kroner, og skal fordeles mellem Grønland og Færøerne.

Der venter stadig tredje forhandling med finansministeren, og det vil ske i de kommende uger. Siumut Folketingimi vil komme med en pressemeddelelse, hvad partiet har sigtet efter at nĂĄ til finansloven.

Derudover har der været travle uger for Siumut sekretariat i Folketinget. Efter flere år i samme kontor flyttede Siumut Folketingimi kontor.

Aki-Matilda Høegh-Dam og Siumuts kontor er nu flyttet, og er nu placeret ved Den Sorte Diamant på Folketinget.