Meninger

Siumut i Folketinget mødtes med Mentor Immanuel

Der sker uhensigtsmæssige anbringelser uden for hjemmet af grønlandske børn i Danmark, og derfor må der fra politisk side fortsat kæmpes for de grønlandske børn. Ved anbringelser uden for hjemmet kan de grønlandske børn miste deres dyrebare værdier, såsom sprog og kultur

Foreningen Mentor Immanuel, der rådgiver grønlandske familier i Danmark i sager inden for socialområdet, var på besøg hos Siumuts kontor på Christiansborg onsdag den 16. november 2022.

Mødet var efterspurgt af Mentor Immanuel, det blev arrangeret af Siumut i Folketinget. Både Siumuts og IA’s Folketingsmedlemmer, Aki-Matilda Høegh-Dam og Aaja Chemnitz, deltog ved mødet.

På mødet blev der fremlagt flere udfordringer, når det gælder anbringelse uden for hjemmet.

Tidligere er der blevet lagt rapporter frem omkring problematikken, hvor Siumut i Folketinget har arbejdet tæt med sammen Mentor Immanuel.

Der sker uhensigtsmæssige anbringelser uden for hjemmet af grønlandske børn i Danmark, og mødet beviser, at der fra politisk side fortsat skal kæmpes for de grønlandske børn. Ved anbringelser uden for hjemmet kan de grønlandske børn miste deres dyrebare værdier, såsom sprog og kultur.

Derfor skal der fra politisk side fortsat kæmpes for, at der ikke skal ske uhensigtsmæssige anbringelser uden for hjemmet.

– Vi har i tæt samarbejde med Mentor Immanuel kæmpet for dette siden valget i 2019. I starten var der ingen der troede pĂĄ Mentor Immanuels udtalelser, men gennem Siumuts finansiering af en rapport har vi i samarbejde med foreningen belyst problemets omfang. Nu er det tid til at der bliver lagt konkrete handlinger for at sikre retssikkerheden for Kalaallit Inuit, og sikre at børn med grønlandsk afstamning ikke mister vores sprog og kultur pĂĄ baggrund af anbringelser. Det er vi allerede gĂĄet videre med, og vi fra Siumuts side er klar til at fortsætte kampen for, at de grønlandske borgere fĂĄr samme retssikkerhed i Danmark, siger medlem af Folketinget for Siumut, Aki-Matilda Høegh-Dam.

Siumut i Folketinget håber på, at den tætte kontakt med foreningen Mentor Immanuel fortsætter i denne valgperiode.