Meninger

Vi bliver ikke intimideret, vi stiller fuldstændige klare krav, der skal ændres helt i Royal Greenland

Af Qarsoq Høegh-Dam, formand, Siumut Nuuk

Siumuts målsætninger står fast. Vi fra Siumut Nuuk vil ikke holde tilbage for ønske om retfærdighed. Vores befolkning har alt at skulle have sagt om deres ejendom, og vi kan kun acceptere at der kommer ændringer.

Vores krav står nu mere klart end før, især set i lyset af nyheden om at Royal Greenland nu har fornyet deres gæld, til nu at løbe i flere milliarder.

For nyligt kom det også offentligt frem, at Royal Greenland blev nødsaget til at indrømmede deres påstand, om at have ”hovedkontor” i Grønland, blot var tomme ord uden forpligtigelser.

Her blev det også belyst, at Royal Greenland har langt flere ansatte i deres administrative kontor i Svenstrup, Danmark, end deres formodet ”hovedkontor” i Nuuk, hvor de endda har flere underliggende internationale selskaber til at have adresse i denne danske adresse (Sverige, Tyskland, Norge m.fl.).

Hvordan kan vi bare være tilskuere, når Royal Greenland indrømmer at det ikke har haft, og til stadighed ikke har planer overhovedet, om at ansætte befolkningen til de mere eftertragtede stillinger, herunder chefstillinger. Toppen skal skiftes ud.

De siger, at hvis vi ikke stiller klare krav, kommer der ikke ændringer. Vi skal stille større krav.

Nu er legen slut, der skal ændres. Bestyrelsen har ikke stillet krav, de kan og vil ikke løfte deres opgaver, nu kan vi ikke andet end at kræve hele bestyrelsen skiftet ud den 9 maj.