Meninger

Vi skal ikke stoppe planerne om lufthavnsbyggeri til fastvingede fly i Diskobugten

Ved sidste valgperiode havde koalitionen planer om at bygge lufthavne til fastvingede fly i Qasigiannguit, Qeqertarsuaq og Kangaatsiaq. Da Inuit Ataqatigiit og Naleraq sidste år var i koalitionen, fjernede de midlerne til lufthavnsbyggeriet til fastvingede fly fra finansloven. Dette kan vi ikke acceptere

Af Aqqa Samuelsen, gruppeformand for Siumut-gruppen i Qeqertalik

Oversat – Nu har man “kun” planer om at bygge lufthavne til fastvingede fly i Tasiilaq og Ittoqqortoormiit, hvor man har hentet penge fra lufthavnsplanerne i Diskobugten, som man har stoppet. Dette kan vi ikke acceptere. Man skal ikke stoppe planerne om at bygge lufthavne til fastvingede fly i Diskobugten.

Siumut-gruppen i Kommune Qeqertalik kommunalbestyrelse finder det blandt andre vigtigt at forbedre infrastrukturen i kommunen. Vi vil arbejde for at få bygget lufthavne for fastvingede fly i Qasigiannguit, Qeqertarsuaq og Kangaatsiaq, i samarbejde med naalakkersuisut og Inatsisartut.

Kommunen vil på den måde blive lettere tilgængelig for både borgerne i landet og turisterne, når vi har fået lufthavne til fastvingede fly. Det er nødvendigt med en mere koordineret og bredere løsning mht. trafikforhold der vil gavne hele landet, med hensyn til lufthavnsbyggeriet i Ilulissat og Nuuk.

Derfor vil vi forpligte den nuværende koalition og medlemmerne i Inatsisartut om at arbejde realistisk for at realisere planerne om at bygge lufthavne for fastvingede fly i Diskobugten.