Målsætninger

Forskningsbaserede uddannelser

For at skabe et velfærdssamfund i fremtiden, har vi brug for veluddannede folk, som er dygtige til innovative indsatser på basis af ny og vidtfavnende viden. På denne bagrund vil Siumut arbejde for etablering af velfungerende akademisk baserede uddannelser.

Siumut mener, at udviklingen af fremtidig forskning skal være baseret på grundlag af vort lands generelle erhvervsmæssig behov. Der skal her udfra vores erhvervsøkonomisk grundlag, arbejdes mere for at den fremtidig forskning skal være pejlemærket for hvordan det bedst kan gavne de samfundsmæssige aspekter.

Forskning skal styrke erhvervslivet, den vil bane vejen for løsning af kulturelle og økonomiske problemer samt vil den i større grad være med til, at udvikle samfundet.

Der skal ansættes flere uddannede indenfor forskning og andre forsknings relaterede uddannelser, da skal forskning skal være en attraktiv sektor med gode vilkår.

Der skal oprettes en vidensbank omkring forskning og dets resultater i vores land. Udenlandske forskere der forsker i vort land, skal altid samarbejde med de lokale, også indenfor forskningen.

Siumut arbejder med alvor for oprettelse af forskning vedrørende Miljø og Natur i arktis. Der skal etableres en højere uddannelse med fisk som hovedfag, der skal i denne uddannelse kunne tilbydes læring om kvalitet, værdiskabelse og lignende.