Meninger

En aftale om stenbiderrogn er nu uomgængelig

Siumut mener, at den manglende aftale om stenbiderrogn mellem Royal Greenland og KNAPK snarest muligt kræver en løsning

(Oversat version)

– Siumut finder det beklageligt, at fiskerne efter stenbiderrogn nu er endt i den samme situation som sidste ĂĄr pĂĄ grund af, at Royal Greenland og KNAPK ikke i tide har kunnet indgĂĄ en aftale om stenbiderrogn. At mange fiskere nu ikke er i stand til at indhandle er ikke acceptabel, siger Siumuts formand, Erik Jensen.

Siumut godtager på ingen måder en gentagelse af den samme ståsted, ikke mindst med tanke på fiskerne i den sydlige del af landet, som nu ser ud til at skulle bære den største omkostning, og det er efter Siumuts mening aldeles uacceptabelt.

– Derfor mĂĄ koncernen som vi ejer i fælleskab – inklusive de fiskere det drejer sig om – opfordres til hurtigst muligt at færdiggøre den nødvendige aftale, siger Erik Jensen videre.

Koncernen der ejes af samfundet blev under den sidste generalforsamling stillet over for nogle krav fra ejerne, og Siumut vil kræve, at Naalakkersuisut nu vurderer, om opgaverne er blevet løst af ledelsen.

– PĂĄ den baggrund mener jeg, at tiden ogsĂĄ er inde til at drøfte fiskernes vilkĂĄr herunder spørgsmĂĄlet om de mange medarbejdere der er placeret i Danmark, siger Siumuts formand, Erik Jensen.