Det fysisk og åndeligt sund samfund skabes blandt andet ved at øge idrætstilbuddene.

Siumut Støtter Timersoqatigiit Kattuffiats målsætning om, at Grønland bliver mest fysiske aktive land i verden i 2030.

Siumut støtter op omkring Grønlands Idræts Forbund (GIF) initiativ igennem ”Aalasa”, et initiativ med målsætning om, at Grønland skal være det mest fysiske aktive land i 2030. Siumut støtter ligeledes fuldt op omkring og være en del omkring strategien om, at gøre børn og unge mere fysisk aktive, forbedring af frivillighedsarbejdet, flere typer fysisk aktivitetsformer og idrætshaller som byder ind til mere fysiske aktiviter.

Siumut ser det som vigtigt, at idræts- og kulturlivet i bygderne til stadighed styrkes og, at vi tillige etablerer mindre idrætsanlæg/samlingssteder, som er tilpasset efter bygdernes behov. Siumuts mål er, at skabe fritidsanlæg, der kan bruges hele året.

Der arbejdes for en idrætshøjskole – selv efter etablering af idrætshøjskolen, skal der altid, i samarbejde med udenlandske aktører, være muligheder for at benytte idrætsskoler uden for landets grænser.  

Hundeslædekørsel er med til, at sikre vores kulturelle arv, derfor er det vigtigt for Siumut, at man i samarbejde med hundeslædernes landsorganisation fortsat arbejder for bevarelsen af hundeslædekørsel.

Siumut vil bane vej for, at trænere og ledere, der arbejder med børn og unge fĂĄr bedre arbejds vilkĂĄr og gode rammer for deres daglige arbejde. Børn og unge skal have sunde fritidsaktiviteter i form af idrætsaktiviteter, kulturelt baserede aktiviteter, ungdomsrelaterede aktiviteter, for eksempel i form af musik m.m.  Fritidsundervisnings aktiviteter skal styrkes. 

Der skal gøres en indsats for at der her i landet kan drives sport på et professionelt niveau. Ligeledes skal landsholdsudøveres muligheder for udvikling muligheder for, at blive endnu dygtigere sikres.

Siumut arbejder for at vort land under eget flag, kan stille op til OL og andre internationale stævner.

Her i vores land er E-sport i fremgang. Derfor støtter Siumut at E-sport bliver en anerkendt sportsgren her i landet.