Meninger

Naalakkersuisut mĂĄ udvise rettidig omhu

I disse dage er fåreholderne i Sydgrønland ramt hårdt af vejrliget, da følgerne af store mængder sne resulterer i deciderede redningsaktioner i fjeldene for at bringe fårene hjem.

Oversat – Hændelsen er alvorlig for landbruget, og fĂĄreholderne har allerede meldt ud, at det efter deres opfattelse er tale om en hændelse der tangerer en katastrofe.

I de senere år har vi været vidner til lignende hændelser, hvor erhvervsdrivende til havs der som følge af klimaforandringerne bliver ramt hårdt på deres indtjening i vintersæsonen, ligesom vi sidste år var vidner til fangerne i Kulusuk, der blev ramt hårdt af et uforskyldt olieudslip. I alle tilfælde bliver blikket rettet mod Naalakkersuisut, og efter Siumuts opfattelse er den aktuelle situationen i landbruget ikke anderledes.

Derfor er det nødvendigt, at Naalakkersuisut udviser rettidig omhu.

– Fra Siumut kræver vi, at Naalakkersuisut begynder at forberede sig mens tid er. Naalakkersuisut bør begynde at forberede sig pĂĄ at vurdere, om katastrofefonden skal aktiveres, fordi det efter Siumuts opfattelse er uacceptabelt, at Naalakkersuisut i tidligere lignende situationer ender med at blive handlingslammede, siger landsbrugsordfører Mala Høy KĂşko.