Folketinget

Nyhedsbrev uge 4

Skrevet af sekretariatet af Siumut Folketingimi

Ugen bød på flere opgaver uden for Christiansborg for Folketingsmedlem Aki-Matilda Høegh-Dam.

Som bekendt skal Siumuts Aki-Matilda Høegh-Dam være formand for grønlandsudvalget i den kommende to år.

Præsidiet og Udvalget for Forretningsordenen har derfor inviteret Aki-Matilda Høegh-Dam til et seminar, om hvordan man bedst kan udføre formandskabet i et udvalg. Det gav giver mulighed for gode drøftelser om formandsrollen, og oplæg som kan inspirere til udvalgsarbejdet i denne valgperiode.

Siumuts sekretariat deltog ved et konference om anbragte børn og unges rettigheder i anledning af Ombudsmandens Børnekontors 10-års jubilæum, der fandt sted i Landstingssalen på Christiansborg. På konferencen kastede eksperter og fagfolk på børneområdet lys over anbragte børn og unges rettigheder fra forskellige vinkler.

Torsdag var Aki-Matilda Høegh-Dam ligeledes på én-dagstur med forsvarsordførere samt forsvarsminister Jakob Ellemann-Jensen til Estland og Letland.

Rejsens formål var for at skabe et fælles indblik i Danmarks militære tilstedeværelse i Baltikum.

Her var der besøg både ved den danske kampbataljon i Letland samt ved det danske bidrag til NATO’s fremskudte tilstedeværelse i Estland.

Fredag holdt Folketingsmedlemmet to møder.

Baskiske Aimar Etxeberria Korta, repræsentant for et netværk for lande, der ønsker uafhængighed. Her blev der bedt om samarbejde med Siumut, om partiet ikke vil være en del af netværket. Netværket har partipolitiske medlemmer fra ti forskellige lande.

Endeligt holdt Aki-Matilda Høegh-Dam møde med formanden for ICC International, Sara Olsvig.

Her blev der fremlagt hvad organisationen foretager sig til dagligt samt deres visioner for deres arbejde.

Næste uge indeholder flere møder med politikere samt udvalgsmøder for Aki-Matilda Høegh-Dam.