Meninger

Storkommuner passer ikke ind i vort land, men fortsættes

Tiden er inde til at få drøftet storkommunerne. Kan det være rigtigt, at vi bare fortsætter med storkommunerne, selvom vi alle kan se, at det udelukkende er de store byer med mange borgere der nyder godt af storkommunerne.

Af Elisabeth Nielsen, medlem af kommunalbestyrelsen i Avannaata Kommunia, Siumut

Oversat – Er den nære kontakt i servicearbejdet med borgerne blevet hurtigere og bedre efter storkommunerne? Er de byer der er med i storkommunen blevet udviklet mere ligeværdigt efter indførelsen af storkommunerne? Er borgmestrene i storkommunerne kommet tættere pĂĄ borgerne?

Desværre må vi starte med at sige nej til ethvert af mine spørgsmål.

Formålet med at nedbringe antallet af kommuner er hidtil ikke nået. Borgere i kommunen slås om bevillingerne i kommunen. Vi kender naturligt mest til det sted vi bebor i kommunen, og vi må konstatere, at vi ikke i større grad kender noget til de andre steder inden for storkommunen. Vi har end ikke besøgt mange af bostederne, og vi ved derfor ikke synderligt meget om stederne.

Man kan måske nok gætte sig frem til, hvad der må være allermest behov for via Lokaludvalgene og Bygderådene. Når man ser tingenes tilstand med egne øjne, så dukker der andre ting op som sagtens kan være endnu vigtigere, hvilket vi har måtte sande da vi rejste i Ilulissat området i forbindelse Udvalget for Demokrati og bygdeudvikling.

Lad os gøre op med storkommunerne og vende tilbage kommunerne.